Министърът на финансите на Обединеното кралство Джеръми Хънт нареди на

...
 Министърът на финансите на Обединеното кралство Джеръми Хънт нареди на
Коментари Харесай

Финансовите власти във Великобритания искат данни от банките за закрити сметки по политически причини

 Министърът на финансите на Обединеното кралство Джеръми Хънт подреди на Ухправлението за финансово контролиране и контрол на Англия (FCA) да проверява дали банките са закривали потребителски сметки по политически аргументи, оповестява Financial Times.

ТСпоред изданието, абсурдът е почнал, откакто Coutts Bank е издала отвод да обслужвва сметките на политика Найджъл Фараж, един от идеолозите на излизането на Англия от Европейски Съюз. „ Този ​​проблем е извънредно сериозен, опасността от загуба на банкови услуги може да се преглежда като офанзива против правото на свободно изложение на мнение “, споделя министър Хънт, представен от изданието. Министърът показва, че английският закон не разрешава на финансовите институции да отхвърлят услуги на клиенти поради политически възгледи. FCA има право да санкции кредитна институция с доста огромна сума или даже да отнеме лиценза й, в случай че се окаже, че банката е употребила дискриминационни ограничения против клиентите, добави шефът на Министерството на финансите.

Според основния изпълнителен шеф на FCA Никхил Рати, „ в обществото нараства загрижеността по отношение на закриването на сметки без задоволително учредения “. Затова отделът ще изиска от най-големите английски банки данни за възможното закриване на техните сметки, аргументите за сходни дейности, броя на жалбите, свързани с това и методите за разрешаване на спорове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР